torsdag 7 oktober 2010

Mat i veckan - Mustig älggryta med trattkantareller

Ojojoj! Så gott! Och så, inte jag att stå och laga detta.
Denna rätten tog rätt lång tid att göra, men det var det värt.
Älg har jag aldrig gjort innan. Trattkantareller hör inte till vardagsmats listan. Och så lite rotfrukter, varav den ena fick jag googla på för jag har aldrig hört talas om den. Trodde de hade glömt att lägga ner i vår kasse. Den såg ut som palsternacka, men det var en persiljerot. När man skalade den luktade den persilja. Morot, gul lök.
Matlagningsgrädde, svartvinbärs saft, vatten, buljong, tomatpuré, färsk timjan.
Väldigt passande för årstiden. Höstigt, gott!
Det var dubbelt recept. Så det blev mycket mat. Igår hade vi potatis till, det var det i orginal receptet. Idag tog vi ris till och det gick lika bra.
Ännu mera mat kvar.... Nattamat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar