tisdag 24 augusti 2010

De två första skoldagarna avklarade

Den första dagen var det ju mest bara upprop. Skönt med en liten mjukstart.
Ellinor började sin första skoldag kl. 9.00, henne fick man lämna fram till 11.00. Hon såg halvt skräckslagen ut stackarn. Men det hade gått jättebra. Hon har ju flera kompisar från dagis som hon känner, men ändå, det är mycket nytt. Och så en massa nya kompisar oxå. De är hela 26 stycken i klassen, två fröknar.
Cornelia började kl. 10.00 och där frågade fröken om vi föräldrar ville följa med in så då passade jag på. Gick igenom schema och lite papper, sen var det klart.
Sen hämtade vi mamma och åkte upp istan för att shoppa skor på Barnskobutikens konkurs rea. Men när vi kom utanför så ringlade kön sig superlång, så det hoppade vi över. Det blev istället shopping på H&M och BIKBOK till Cornelia.
Så idag körde skolan igång på riktigt då. Cornelia kommer att börja 8.15 varje morgon. Ellinor kl. 09.00. Sätta klockan, huuu så tidigt... Men det är skönt på nått sätt att vardagen sätter igång igen efter en härlig sommar!
På eftermiddagen så blev det lång cykeltur för Ellinor, hon är ju överlycklig att hon äntligen kan själv. Blev nästan som joggingtur för mig. Nerförsbackar är kul. Åkte inom second hand butiken Pysen och lämnade lite leksaker som barnen inte leker med längre. Och så bort till stora lekan bakom Limhamns pizzeria. Bort till Älggårdens lekplats och turligt nog så var några av dagis fröknarna där, så de fick varsin kram av dottern ;-)

1 kommentar: